Maak kennis met Eva, technisch consultant

Groningen, Nederland

Technisch consultant

Sinds 2019

Eva werkt sinds maart 2019 bij Art Systems. Ze heeft een bachelor in Voeding & Diëtetiek en werkte bij de thuiszorg, toen ze besloot te gaan solliciteren op de functie van supportmedewerker.
Het technische aspect van het werk spreekt haar aan. In het verleden heeft ze voor een hondenvereniging en een aantal hondenfokkers websites gemaakt en onderhouden. Hiervoor heeft ze zichzelf geleerd te programmeren in HTML en heeft ze layouts ontworpen, foto’s bewerkt en logo’s en banners gemaakt. Ze houdt van het vinden van een antwoord op een vraag, het puzzelen hoe een stuk code werkt. Tijdens de eerste weken waarin ze SQL ging leren kwam dit zeker van pas.

Eva begon met het opnemen van de telefoon, het noteren van cases en het oplossen van kleine problemen, zoals het aanpassen van rapporten en uitleg geven over gebruikersinstellingen. “Het contact met klanten is fijn én je leert klanten goed kennen omdat je deze vaker spreekt. Je spreekt ook over niet-werkgerelateerde zaken en daardoor bouw je een band op met je klanten.”

“Het contact met klanten is fijn én je leert klanten goed kennen omdat je deze vaker spreekt. Je spreekt ook over niet-werkgerelateerde zaken en daardoor bouw je een band op met je klanten.”

Omdat ze wist dat een van de casemanagers ging stoppen, heeft ze voorgesteld om die taak over te nemen. “Als je initiatief toont in een bepaalde richting, dan wordt daar bij Art Systems gehoor aan gegeven.”
Het invoeren van een salarishuis vindt ze een goede ontwikkeling, omdat je zo beloond wordt aan de hand van je kunnen.
Eva is een aantal keer met een projectmanager naar een klant gegaan. Een rondleiding door het bedrijf is dan vaste prik. “Onze klanten zijn trots op hun bedrijf. Het is interessant om ter plekke te zien hoe klanten met onze software werken, het geeft voldoening om te weten dat jij daar aan bij hebt gedragen.”

“Nu hoef ik mijn brood niet thuis te smeren!”

De sfeer op kantoor is erg goed: Je hoeft niet bang te zijn dat je iets niet weet, er is altijd wel iemand die je verder kan helpen. Iedereen is behulpzaam. “Het is juist belangrijk bij dit werk om vragen te stellen. Als je dat niet doet sta je je eigen ontwikkeling in de weg. Veel dingen kun je niet weten, daar heb je ervaring en kennis voor nodig.”
Eva is blij met de gezamenlijke lunch op kantoor: “nu hoef ik thuis mijn brood niet meer te smeren”. Erg gezellig, en na de lunch is er nog tijd voor een wandeling. We hebben zit/sta bureaus, maar even de benen strekken en wat kletsen met collega’s in de buitenlucht is een fijne onderbreking van het werk.
De vrijdagmiddagborrel is een gezellige weekafsluiting. Ook buiten het werk ziet ze haar collega’s tijdens een barbecue en wordt er af en toe een terrasje gepakt.

Voor het thuiswerken gebruikt ze dezelfde laptop als op de zaak: “Het is erg handig om altijd dezelfde laptop te gebruiken. Op het kantoor plug je je laptop bij een willekeurige flexplek in en werk je zo verder.”
Eva werkt 60% van de tijd thuis en 40% op kantoor. Beide hebben voordelen: “Op kantoor is overleg makkelijker, maar thuis kan ik veel geconcentreerder werken. Via Google Meet en online vergaderingen blijf je betrokken bij je collega’s.”
Haar ouders wonen op Schiermonnikoog. Ook daar kan ze prima haar werk doen:

“Als je je laptop dan dicht doet is het net alsof je even op vakantie bent.”

Eva wil zich ontwikkelen in de technische richting. “Die kansen worden je ook geboden. Als je groeit in je werk, krijg je ook meer verantwoordelijkheden.”
Art Systems is gelukkig zo flexibel dat je zelf kan bepalen op welk gebied je je ontwikkelt.”

Laten we samenwerken!

Spreekt het je aan? Meld je aan voor een oriënterend gesprek of solliciteer direct op een openstaande vacature.