Maak kennis met Henk, support engineer

Hoogezand, Nederland

Support engineer

Sinds 2023

Henk woont in Hoogezand, samen met zijn vrouw en 2 dochters is op 23-11-2023 begonnen bij Art Systems. Daarvoor heeft hij 15 jaar bij KPN gewerkt. Eerst op de helpdesk, daarna in de winkel.
Maar toen kwam de bezem langs bij KPN en zat hij zonder baan. “We waren op vakantie in Frankrijk toen ik de vacature van Art Systems voorbij zag komen. Leuk betaald, goede arbeidsvoorwaarden, precies mijn ding. Ik dacht direct: dit lijkt mij tof om te gaan doen. Om weer dingen te gaan leren. In mijn vorige baan had ik geen echte uitdaging meer omdat ik inmiddels alles wel een keer had gezien.”
Bij thuiskomst heeft Henk direct zijn CV en motivatie opgestuurd. Het kwam op een stressvol moment in zijn leven vanwege privéomstandigheden.
“De sollicitatie verliep duidelijk. Er werden realistische verwachtingen gecreëerd en goede afspraken gemaakt over wat wanneer zou gebeuren. Op het moment dat een deadline niet werd gehaald, werd ik gebeld om een nieuwe afspraak te maken. Ik heb aangegeven dat ik wat zenuwachtig was en daar werd heel begripvol mee omgegaan.”

“Je kunt wel weten wat een bedrijf doet, maar hoe er binnen een bedrijf wordt gewerkt weet je dan nog niet”

“Na de sollicitatie werd ik uitgenodigd voor een meeloopdag. Dit was erg leuk en nuttig om te doen. Mijn motto is: je kunt wel weten wat een bedrijf doet, maar hoe er binnen een bedrijf wordt gewerkt weet je dan nog niet.”
“De eerste keer dat ik op kantoor kwam keek ik naar links en ik dacht: ‘Die kop ken ik!’ Bij KPN werkte ik ook als coach en heb ik Gabe ingewerkt. Het zal zeven jaar geleden zijn dat ik die voor het laatst had gezien, hij is op een andere afdeling aan de slag gegaan. Toen is Gabe gevraagd om mij bij Art Systems te begeleiden tijdens de meewerkdag. Dat was aanvankelijk niet zo gepland, maar het leek iedereen leuk om dat zo te doen. Toen hebben Gabe en ik aan de stamtafel bij Art Systems nog een heel gesprek gehad over hoe het reilt en zeilt bij Art Systems. Aan de uitleg die je krijgt tijdens de meewerkdag merk je al dat iedereen bij Art Systems heel behulpzaam is, die dag voelde gewoon heel goed.

Henk is positief over de arbeidsvoorwaarden: “Ik heb een fiets van de zaak, de mogelijkheid om thuis te werken en ik krijg de ruimte om te leren.”
“De lunch mag natuurlijk niet vergeten worden: samen lunchen is gezellig en dat het beschikbaar wordt gesteld is erg mooi. Art Systems heeft een vrijdagmiddagborrel. En moeten we de airfryer nog noemen?” zegt Henk met een ondeugende glinstering in zijn ogen.

“Er is nog niks, maar na een uurtje staat er functionaliteit die werkt. Dat is echt kicken”

Zo flexibel als Art Systems omgaat met de omstandigheden van de werknemers is mooi, dat gaat verder dan Henk had verwacht. “Er wordt heel goed naar de mens gekeken.”

Op het moment van het interview werkt Henk iets meer dan vier maanden bij Art Systems. “Ik heb niet de illusie dat ik alles al weet, maar ik heb wel het gevoel dat ik me staande kan houden in een gesprek met een klant. Het team is leuk; je kan altijd een vraag stellen en krijgt dan suggesties om je op weg te helpen. Je merkt dat iedereen je goede gewoontes wil leren en niet ook kritisch bekijkt of je iets niet beter had kunnen doen. In die vier maanden tijd heb ik flink wat kennis over het pakket opgebouwd.”

Hij werkt in principe alle dagen op kantoor. “De flexibiliteit met betrekking tot het al dan niet thuiswerken is erg mooi. Ik ben bezig om een goede thuiswerkplek in te richten, maar ik had er eerder niet aan moeten denken om thuis te gaan werken. Daar moet je even inkomen tot je voor jezelf het gevoel hebt dat je de juiste vragen kan stellen. Inmiddels heb ik dat gevoel wel. Gelukkig heb ik ervaring met bellen die ik eerder heb opgedaan goed kunnen gebruiken. Als ik een klein stukje humor in een gesprek kan gooien, dan weet ik dat ik het goed doe.”

“Wat ik leuk vind om te doen is om dingen te bouwen voor de klant. Ik ben nu bezig met het inrichten van een statusexport. Dat is echt kicken: er staat nog helemaal niks, maar na een uurtje staat er functionaliteit die werkt.

Ik had vantevoren wel wat ervaring met programmeren SQL, dat hielp wel tijdens het inwerkproces. Maar dan nog moet je even het datamodel doorkrijgen dat gebruikt wordt. Ik heb ervaren dat het eigenlijk heel logisch in elkaar zit. De database is misschien niet simpel, maar de links tussen de tabellen zijn duidelijk.

Inmiddels is Henk zelf ook gevraagd voor het inwerkteam. “Waar ik heen wil bij Art Systems weet ik nog niet; we gaan in de komende tijd onderzoeken waar mijn interesses liggen. Het ondersteunen van een business consultant bij het inrichten van een klant lijkt me leuk om te doen. Maar dat is voor de toekomst, ik werk hier immers nog maar kort.”

Laten we samenwerken!

Spreekt het je aan? Meld je aan voor een oriënterend gesprek of solliciteer direct op een openstaande vacature.