Maak kennis met Pauline, support engineer

Groningen, Nederland

Support engineer

Sinds 2022

Pauline komt “oet stad”, oftewel uit de stad Groningen.
Ze heeft de opleiding facility management gedaan. “Aan vrienden leg ik dat uit als de opleiding tot regelneef. Faciliteiten zijn alles wat een bedrijf nodig heeft om het werk uit te kunnen voeren, zoals contracten, catering, uitbestedingen, etc.”
Door gebrek aan werk in facility management heeft 2,5 jaar bij de klantenservice van een bank gewerkt. Op een gegeven moment wilde ze wat anders. Een oud-collega – die inmiddels zelf bij Art Systems was gaan werken – heeft haar gewezen op de vacature van Art Systems. In maart 2022 is ze aangenomen als supportmedewerker.

De inwerkperiode heeft Pauline ervaren als “heel veel informatie” die op je afkomt. “Ik heb geen achtergrond in ICT, dus ik had geen kennis om op terug te vallen, bijna alles was nieuw.”
“In de eerste maand heb ik de inwerkopdrachte gedaan en zat er altijd iemand naast me om vragen te beantwoorden. Op een bepaald moment denk je: nu snap ik het, maar dan krijg je je eerste cases en denk je: dit ken ik helemaal niet. Het werk bij Art Systems is zo breed, het pakket zo groot en je krijgt zo veel verschillende vragen.”

“Ik moet met alle ervaring die ik nu heb nog steeds mijn hersenen gebruiken”

“De eerste 2, 3 maanden dacht ik bijna dagelijks ‘wat doe ik hier?’ want ik snap het niet.” Hoe is ze die maanden dan doorgekomen? “Ik ben gewoon een beetje koppig,” zegt ze lachend. “En Reinier (die oud-collega van de bank) prentte me in: ‘Dit kan je best wel’.”
“Opeens komen er dan opeens vragen die je eerder hebt gehad, waarvan je denkt ‘hier kan ik direct antwoord op geven’. Op dat moment begint het te lopen en kon ik vragen aan de telefoon oplossen. Het is een stevige leercurve waar je even doorheen moet gaan.”

Pauline vindt vooral de afwisseling in het werk erg leuk: “de ene dag ben je aan de telefoon in gesprek met klanten. De andere dag ben je alleen bezig een probleem met een stuk code op te lossen. En ik moet met alle ervaring die ik nu heb nog steeds mijn hersenen gebruiken, dat vind ik fijn. Je krijgt dezelfde vraag eigenlijk nooit twee keer.”

Haar affiniteit ligt niet bij het programmeren van SQL-code. “Ik zeg het altijd zo: ik kan baby-SQL schrijven en peuter-SQL lezen. De basis snap ik, maar ik ben gewoon minder van de technische kant. Laat mij maar sociaal zijn. En daar is ook gewoon ruimte voor.”
“Minder leuk is het als je een reeks vragen achter elkaar krijgt waar je geen idee hebt waar het probleem ligt. Dan is het net alsof je hier weer net een maand werkt.”

“Ik ben minder van de technische kant – laat mij maar sociaal zijn”

“Art Systems is een vrij kleine, open organisatie, je kent iedereen vrij snel, met als resultaat dat je ook makkelijk naar elkaar toeloopt om een vraag te stellen. Inmiddels is het wel duidelijk wie kennis heeft van welk onderdeel van Art Systems.”

Thuiswerken is absoluut mogelijk, toch is Pauline in principe elke dag op kantoor: “Ik werk beter op kantoor dan thuis. Het is op kantoor makkelijker om even een collega aan te schieten om te overleggen.”

Omdat ze vaak op kantoor is, is Pauline ook gevraagd om BHV’er te worden.

Naast het werk doet Pauline aan wandelen en zit ze op scouting. “De cultuur bij Art Systems ligt een beetje in het verlengde van Scouting: daar moet je ook niet te moeilijk doen en gewoon zeggen waar het op staat. En hetzelfde flauwe gevoel voor humor dat we op de werkvloer hebben, hebben we ook bij scouting,” lacht ze.

Laten we samenwerken!

Spreekt het je aan? Meld je aan voor een oriënterend gesprek of solliciteer direct op een openstaande vacature.