Maak kennis met Michiel, business consultant

Lelystad, Nederland

Business consultant

Sinds 2005

Interview met Michiel

Ik zal me even voorstellen zoals ik dat ook altijd bij klanten doe: Mijn naam is Michiel Deunk, ik ben 39 jaar, ik ben getrouwd, heb 3 kinderen en werk nu 16 jaar bij Art Systems.”

Michiels vooropleiding is technische informatie aan de MBO en bedrijfskundige informatica aan het HBO. Het UWV zat in 2005 op de hoek van het Gedempte Zuiderdiep en de Herenstraat. Daar hingen briefjes aan de binnenkant van het raam. Michiel liep daar langs en zag een klein briefje hangen met daarop een vacature van Art Systems. “In de omschrijving stond iets over databases en die heb ik altijd al interessant gevonden, een goede aanleiding om te solliciteren.”

FUNCTIES

Toen Michiel begon bij Art Systems, was er nog helemaal geen support. “Dat werd net opgezet. Al snel groeide het aantal verzoeken dat de support kreeg en we merkten dat er een coördinator nodig was. Omdat mij dat lag, heb ik die rol op mij genomen en gezorgd dat de cases goed verdeeld werden.
Nadat ik dat een aantal jaren gedaan had, ben ik doorgegroeid naar project management. Dat heb ik 5 jaar gedaan en toen werd ik vader. In 2012 werd mijn eerste geboren. Ik ben daarna nog 2 jaar project manager geweest, maar toen merkte ik dat ik meer thuis wilde zijn, en is mijn functie business consultant geworden.”

“Business consultant houdt in dat ik word ingezet waar dat nodig is. Bijvoorbeeld in de rol van project manager om een nieuwe klant te helpen met het gereed maken en implenteren van Transpas, om een training te geven, of het maken van complex maatwerk. Zaken zoals het maken van rapporten doe ik niet meer, maar het schrijven van koppelingen met externe programma’s (zoals boordcomputers, plansystemen, etc.) wel. En in principe doe ik dat nog steeds.”

“Het aantrekkelijke van mijn werk is dat het zo veelzijdig is”

Mijn functie is in 7 jaren niet gewijzigd, maar het aantrekkelijke van mijn werk is dat het zo veelzijdig is. Aan de ene kant is er het persoonlijke klantcontact en aan de andere kant heb je de technische uitdagingen. Ik zit zeker op mijn plek. Hetgeen wat ik doe, doe ik goed,” zegt Michiel met een glimlach.

FLEXWERKEN

“Waar de functie het toelaat kan je je werktijden naar eigen inzicht indelen”

Ik ben gestopt als projectmanager zodat ik op tijd thuis kon zijn voor de kinderen. In deze coronaperiode is het heel anders: de kinderen zijn gewoon thuis. Ben ik thuis aan het werk en zit ik niet in een meeting, dan kan ik ze helpen als dat nodig is. Dat kan doordat ik zorg dat mijn werktijden flexibel zijn. Ik werk minimaal 40 uur per week, en of ik nu ’s avonds mijn laptop moet openklappen of in het weekend, dat is niet relevant. Meestal ben ik ook voor 8.00 uur op kantoor.

Dat kan ik omdat mijn leidinggevenden mij het vertrouwen geven dat ik mijn werk gewoon doe. De nadruk ligt op het werk, niet op de uren die ik maak. Is dat voor iedereen mogelijk? Waarschijnlijk niet: het zit in de functie ingebakken. Maar waar de functie het toelaat kan je je werktijden naar eigen inzicht indelen. Die vrijheid is voor mij zeker een van de dingen die werken bij Art Systems zo aantrekkelijk maakt.

BEDRIJFSCULTUUR

“In het begin zat je met het hele bedrijf aan één tafel”

“We moeten zeker de gezamenlijke lunch even noemen: sinds ik hier werk heb ik nooit mijn eigen lunch hoeven meenemen. Zeker in het begin zat je met het hele bedrijf aan één tafel, iedereen had toen echt het gevoel dat je één grote familie was. En dat hebben we eigenlijk nog steeds.”

Michiel zou willen dat hij er meer tijd voor had om dingen uit te leggen: “Ik help graag mensen. Dat bedoel ik erg breed: klanten, collega’s, dat maakt niet uit. Dat heb ik altijd al gehad.
Ik heb het idee dat bij Art Systems iedereen welwillend staat tegenover collega’s: als ik om hulp vraag krijg ik nooit een negatieve reactie van een collega.”

Hoe zou Michiel Art Systems omschrijven in een paar woorden? Flexibel en toegewijd. Hij moet lachen als hij het zegt: “Het is wel een beetje flauw, dat staat immers ook in onze slogan: Smart software, dedicated people. Maar de kernwoorden van Art Systems zijn zeker flexibel en toegewijd.”